Te-ai gandit vreodata sa te apuci de gradinarit? Daca nu ai facut-o pana acum, recomandarea noastra este sa iei in serios aceasta optiune de petrecere a timpului liber, pentru ca este o activitate relaxanta care are efecte terapeutice si iti ofera o stare de liniste interioara atunci cand o practici. Iata cateva sfaturi practice pe care le poti pune in aplicare pentru a avea si rezultate frumoase, dincolo de relaxare 🙂
- Stabileste intai ce fel de gradina vei avea: pe sol, in straturi, in jardiniere sau in ghivece și daca vei planta flori sau legume. In functie de aceste date, vei sti ce trebuie sa achizitionezi.
- Ai grija ce fel de pamant folosesti! Daca ti-ai propus sa plantezi flori, ai nevoie de un anumit tip de pamant, de exemplu un pamant special, mai rar pentru orhidee. Pentru legume si fructe, investeste si intr-un amestec nutritiv sau produce-l chiar tu din descompunerea telinei inierbate, de exemplu. Ideea este ca pamantul pe care il folosesti pentru plantat legume, in special, sa contina o cantitate adecvata de fosfor, nitrogen si potasiu.
- Alege spatiul potrivit pentru cultivare, tinand cont de amplasare, lumina soarelui si modalitatea de irigare.
- Alege o metoda de cultivare: prin semanare sau cu rasaduri. Daca doresti sa plantezi flori, atunci poti folosi bulbi.
- Cumpara-ti unelte de gradinarit: lopeti, furci, cosuri, galeti, stropitoare.
- Foloseste neaparat manusi la gradinarit! Nu vrei sa risti sa te intepi sau sa iti strici manichiura si pielea in pamantul de rasaduri sau de la prea multa umezeala! Ai grija ca manusile sa fie din material impermeabil.
- Dupa ce plantezi, uda in mod regulat florile sau rasadurile de legume si adauga ingrasamant, din cand in cand!
Iti uram spor la treaba si sa ai rezultate excelente!