In toiul verii, un cocktail delicios si racoros este o adevarata incantare. Il poti savura la o petrecere, la o intalnire cu prietenii sau, de ce nu, in oricare dintre serile calduroase, chiar la tine acasa. Cele mai celebre cocktailuri au insa, si cate o poveste interesanta, pe care merita sa o stii.
Manhattan
Ca si in cazul multor cocktailuri clasice, originile Manhattan-ului sunt inca dezbatute, dar o teorie populara sustine ca bautura a ajuns la Manhattan Club din New York la inceputul anilor 1870.
Povestea spune ca un doctor Iain Marshall a creat bautura special pentru un banchet in cinstea candidatului la presedintie Samuel Tilden, gazduit de mama lui Winston Churchill, Lady Randolph Churchill, la Manhattan Club. Legenda spune ca bautura s-a dovedit atat de populara in timpul cinei, incat s-a raspandit in curand in afara clubului, in alte baruri din New York.
Tom Collins
Tom Collins este un cocktail delicios compus din gin, suc de lamaie, zahar si apa carbogazoasa. Reteta acestui cocktailul a aparut pentru prima data in 1876, in The Bartender’s Guide, cartea lui Jerry Thomas.
Moonwalk
Joe Gilmore, barman sef la The Savoy Hotel’s American Bar din Londra, din 1955 pana in 1976, avea tendinta de a crea cocktail-uri pentru a onora ocaziile pe care le considera importante. Asadar, cand Neil Armstrong a facut primii pasi pe Luna pe 20 iulie 1969, Gilmore a dorit sa inventeze o bautura noua pentru a marca evenimentul. De data aceasta, insa, Gilmore a dus-o si mai departe. A umplut un sticla cu cocktailul si a trimis-o la NASA. Legenda spune ca, atunci cand Armstrong si Buzz Aldrin au aterizat pe Pamant, a fost primul lucru pe care l-au baut.
Bellini
In 1948, Venetia a gazduit o expozitie a lucrarilor de arta ale pictorului renascentist Giovanni Bellini. La acea vreme, Giuseppe Cipriani, detinea localul venetian Harry’s Bar, in care gazduia cine pentru elita vremii, de la scriitori si pictori la notabilitati locale si regale. Potrivit fiului proprietarului barului, Arrigo, Guiseppe a creat cocktail-ul Bellini pentru a celebra expozitia pictorului. Utilizarea sucului de piersica ar fi fost inspirata de modul in care Bellini prefera sa foloseasca culorile, in lucrarile sale de arta. Poti recrea si tu acest cocktail, daca la urmatoarea vizita in magazinele cora pui pe lista de cumparaturi si deliciosul suc de piersici.