
Omleta reprezinta una dintre cele mai populare optiuni pentru micul dejun. Iata o ocazie sa o reinventezi si sa o aduci la un nivel mai sofisticat, cu reteta celebrului chef Raymond Blanc:
Ingrediente:
3 oua
Sare si piper negru proaspat macinat
15 g unt nesarat
40 g somon afumat, tocat grosier
½ lingurita ulei de masline
Preparare:
Bateti usor ouale intr-un castron si asezonati, dupa gust, cu sare si piper negru proaspat macinat.
Se incalzeste untul intr-o tigaie de omleta pana se formeaza spuma. Se toarna ouale batute si se fierbe cateva secunde, pana cand fundul omletei se intareste usor.
Împingeti partile coapte ale omletei catre centrul care a ramas crud. Lasati-o pe foc, pana cand omleta s-a intarit mai mult, continuand sa impingeti din nou partile prajite catre mijloc, pentru a se gati uniform, dar centrul sa ramana mai moale.
Puneti somonul afumat in centrul omletei si gatiti timp de 30 de secunde.
Luati de pe foc si inclinati usor tigaia pentru a muta omleta pe marginea tigaii. Glisati omleta pe o farfurie de servire, apoi modelati-o in forma pe care o doriti. Stropiti putin ulei de masline deasupra si serviti.