[ad_1]
D-manoza este o molecula care se gaseste in seva anumitor copaci. Este un zahar care are actiune antibacteriana si are particularitatea de a trece rapid prin organism. Trece rapid prin rinichi, motiv pentru care se gaseste in cantitati mari in tractul urinar. Tot in aceasta zona actioneaza zaharul deoarece ne poate ajuta sa luptam impotriva prezentei bacteriei Escherichia coli, binecunoscuta femeilor care sufera de infectii ale tractului urinar. Deci, ce este aceasta molecula si, mai ales, care sunt toate beneficiile D-manozei?
Deci, ce este D-manoza?
Termenul D-manoza provine din cuvantul „mana”. Se gaseste in seva unor copaci. Prin urmare, este un zahar natural care face parte din monozaharide. Dupa cum sugereaza si numele acestei categorii de carbohidrati, D-manoza este alcatuita dintr-o singura molecula.
Care sunt particularitatile acestui carbohidrat?
D-manoza este un zahar care este absorbit rapid de organism, spre deosebire de alti carbohidrati. Intr-adevar, deoarece nu trece prin ficat, acesta din urma nu il stocheaza in organism. Odata filtrata, aceasta monozaharida trece direct in rinichi si apoi in tractul urinar.
Odata ce ajunge in tractul urinar, D-manoza elimina anumite bacterii precum E.Coli care provoaca cistita. Practic indeparteaza bacteriile prin faptul ca se agata de ele si captusind mucoasa vezicii urinare. Acestea sunt eliminate ulterior prin urina.
Studii care dovedesc beneficiile
Multe studii subliniaza beneficiile D-manozei pentru sanatate, impotriva cistitei. Intr-adevar, aceasta molecula face posibila prelungirea perioadei in care cistita poate recidiva. Persoanele care au consumat suplimente cu D-manoza au, de asemenea, rate scazute de recurenta, spre deosebire de persoanele care si-au tratat infectia doar cu antibiotice. Prin urmare, D-manoza imbunatateste calitatea vietii femeilor si barbatilor care sufera de cistita recurenta.
O alternativa naturala impotriva cistitei
Din momentul in care femeile ajung la varsta adulta, ele se confrunta adesea cu infectii ale tractului urinar. Intre 20 si 40% dintre femei se confrunta cu aceasta afectiune in timpul vietii. Cistita este o infectie a tractului urinar cauzata de bacteriile E.Coli. Barbatii pot avea si infectii ale tractului urinar, dar acest lucru este mai rar.
Oricine a suferit de ea stie ca afectiunea este cu adevarat una neplacuta. Cistita se trateaza cu antibiotice. Problema este ca, cu cat consumam mai mult, cu atat devenim mai rezistenti la antibiotice. Si cand suferiti de cistita interstitiala in mod repetat, va fi esential sa gasiti alternative mai sanatoase precum D-manoza.
Cum functioneaza D-manoza?
O particularitate a D-manozei consta in faptul ca substanta este structurata in pliuri mici, permitandu-i astfel sa captuseasca tractul urinar si vezica urinara. In mod similar, bacteria Escherichia coli are asemenea pliuri. Acestea se agata de faldurile D-manozei. Prin urmare, bacteria E.Coli este prinsa, ceea ce faciliteaza evacuarea acesteia prin urina.
Trateaza infectiile tractului urinar
Ce femeie nu a suferit la un moment dat o criza de cistita acuta? Intre impulsurile de a merge la toaleta si senzatiile de arsura in timpul urinarii, infectiile urinare sunt un adevarat calvar. Din fericire, D-manoza elimina bacteriile care cauzeaza infectiile urinare prin atasarea lor. Are doua avantaje principale:
-Un efect anti-aderenta prin prevenirea atasarii bacteriilor de peretii vezicii urinare.
-Un efect adeziv asupra bacteriilor.
Potrivit unui studiu stiintific, acest zahar ar avea o eficienta similara cu cea a antibioticelor, ceea ce il face o alternativa naturala deosebit de eficienta. Poate fi asociat si cu merisoare.
Amelioreaza durerile legate de disconfortul urinar
Cistita are multe simptome: urinare frecventa, durere la urinare, presiune in abdomenul inferior, mirosuri vaginale.
Avantajul D-manozei este ca ajuta la restabilirea confortului urinar, actionand direct asupra acestor simptome. Datorita lui, suferim mai putin in timpul urinarii, nevoia frecventa de a urina dispare treptat si nu mai exista presiune in abdomenul inferior.
Cum sa preveniti cistita
D-manoza poate fi luata si pentru a preveni aceasta afectiune. Nu este doar un tratament folosit in vindecare, ci ne poate ajuta si sa prevenim infectiile tractului urinar. Daca suferiti de cistita interstitiala sau cistita recurenta sau daca aveti un risc mai mare de infectie, aceasta este o modalitate excelenta de a va proteja.
Unde gasim D-manoza?
D-manoza se gaseste in seva anumitor copaci, precum si in anumite fructe. Este cazul merisoarelor, piersicilor, afinelor, portocalelor si chiar merelor. Cu toate acestea, aceasta molecula este cea mai eficienta in merisoare. Acest fruct este recomandat si pentru prevenirea infectiilor urinare.
Intr-adevar, in majoritatea fructelor, fructoza care este asemanatoare cu glucoza poate favoriza proliferarea bacteriilor, desi acestea contin D-manoza. Dimpotriva, merisorul este foarte putin dulce. Prin urmare, D-manoza este mai eficienta in acest fruct.
Confort urinar cu suplimentele de la Plantum
La Plantum veti gasi suplimente realizate din ingrediente naturale, pe baza de merisor, afine, bogate in D-manoza. D-manoza de merisoare, dar si de afine, ajuta la prevenirea cistitei si la cresterea confortului urinar.
Suplimentele sunt disponibile sub forma de capsule, pulbere, dar si in varianta lichida. Dozele lichide ar trebui luate de doua ori pe zi. Aceasta doza zilnica este ideala pentru a trata disconfortul urinar, in special la persoanele care sufera in mod regulat de recidive ale cistitei. De asemenea, este o alternativa pentru persoanele care nu pot lua capsule.
Exista efecte secundare?
La fel ca multe suplimente alimentare, D-manoza poate avea efecte secundare. Cu toate acestea, ele nu sunt prea importante. Totusi, puteti experimenta: balonare si disconfort intestinal, diaree usoara.
Nu exista contraindicatii pentru femeile insarcinate, copii, pacientii cu probleme hepatice sau diabetici. Daca aveti dubii, este esential sa discuati insa cu medicul dumneavoastra. Mai mult decat atat, avantajul acestei monozaharide este ca nu poate provoca rezistenta, spre deosebire de antibioticele care trebuie folosite in caz de urgenta, cu moderatie. Totusi, daca infectia urinara nu este temporara si este insotita de febra, va trebui sa consultati urgent un medic.
[ad_2]